Köretként , levesnek, főzeléknek… Főzési ideje kb. 15-20 perc, ezalatt elveszíti piros színét, barna pürés állagú lesz. Gabonaneműekkel együtt fogyasztva teljes értékű fehérjéhez jutunk. Extra tipp: elkészítésénél tegyen a vízbe ATAISZ VEGANTÉRIÁT! Fűszerezve, turmixolva kenyérre kenhető pástétomokat készíthetünk belőle. Allergén információ: A termék búzát, glutént és olajos magvakat is felhasználó üzemben készült. Átlagos tápanyagtartalom 100 […]
Összetevők: barna lencse* *= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01 ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. A lencse fontos szerepet játszott a néphitben és a népi gyógyászatban is, alkalmazása e téren nagy múltra vezethető vissza. Az újévet még ma is lencsés étellel köszöntjük, mert a babona úgy tartja, hogy aki lencsét eszik, annak az új esztendőben sok pénze […]
Összetevők: barna lencse* *= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01 ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. A lencse fontos szerepet játszott a néphitben és a népi gyógyászatban is, alkalmazása e téren nagy múltra vezethető vissza. Az újévet még ma is lencsés étellel köszöntjük, mert a babona úgy tartja, hogy aki lencsét eszik, annak az új esztendőben sok pénze […]
Bio Azuki Bab, 500g Kiszerelés: 500 G TERMÉKJELLEMZŐK: 100% bio Azuki bab Laktózmentes Nem Génmanipulált Vegán termék Az adzuki bab gazdag proteinekben, B1-és B2- vitaminokban, kálciumot, vasat, magnéziumot tartalmaz, ezek mellett jelentős vasforrás. Mire jó? Serkenti a vese működését, természetes vérnyomás-, koleszterin- és inzulinszabályozó. Felhasználása: Ragukhoz, salátaként, szalsza alapjaként, szendvicsekhez is használható. Távolkeleti ételek fontos […]
Allergének a termékben: nincs Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia 1448 kJ (343 kcal) Zsír 6,2 g -amelyből telített zsírsavak 0 g Szénhidrát 48,7 g -amelyből cukrok 5 g Fehérje 19,2 g Rost 8 g Só 0,18 g Felhasználási javaslat: Elkészítése: Háromszoros mennyiségű vízben áztatjuk kb. 12 órát, majd kb. egy órát főzzük. Tipp: szódabikarbóna […]
Az indiai konyhában közkedvelt lencsefajta, melyet édeskés, diószerű íze tesz különlegessé. Ajánljuk pástétomnak, köretnek, salátához, leveshez. Allergének a termékben: nincs Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia 1432 kJ (342 kcal) Zsír 1,4 g -amelyből telített zsírsavak 0 g Szénhidrát 55 g -amelyből cukrok 4,6 g Fehérje 26,6 g Rost 1,5 g Só 0,005 g Felhasználási […]
Az indiai konyhában közkedvelt lencsefajta, melyet édeskés, diószerű íze tesz különlegessé. Ajánljuk pástétomnak, köretnek, salátához, leveshez. Allergének a termékben: nincs Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia 1432 kJ (342 kcal) Zsír 1,4 g -amelyből telített zsírsavak 0 g Szénhidrát 55 g -amelyből cukrok 4,6 g Fehérje 26,6 g Rost 1,5 g Só 0,005 g Felhasználási […]
Allergének a termékben: nincs Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia 1432 kJ (342 kcal) Zsír 1,4 g -amelyből telített zsírsavak 0 g Szénhidrát 55 g -amelyből cukrok 4,6 g Fehérje 26,6 g Rost 1,5 g Só 0,005 g Felhasználási javaslat: Elkészítése: válogatás és átmosás után 15 perces főzéssel. Előáztatást nem igényel. Tárolás: száraz, hűvös helyen […]
A Közel-Keleti országokban, Indiában, Dél-Amerikában is közkedvelt élelmiszer a csicseriborsó. Kiváló növényi fehérjeforrás, emiatt érdemes az étrendjébe illesztenie mindenkinek. Magas rosttartalma révén hosszantartó jóllakottság érzetet eredményez, tápláló és finom, alacsony zsírtartalommal. A reform konyha egyik elengedhetetlen alapanyaga. Felhasználási javaslat: Íze leginkább a dióra hasonlít, kissé édeskés. Az arab világban igazán elterjedt étel. Tálalják köretként, önmagában […]
A Közel-Keleti országokban, Indiában, Dél-Amerikában is közkedvelt élelmiszer a csicseriborsó. Kiváló növényi fehérjeforrás, emiatt érdemes az étrendjébe illesztenie mindenkinek. Magas rosttartalma révén hosszantartó jóllakottság érzetet eredményez, tápláló és finom, alacsony zsírtartalommal. A reform konyha egyik elengedhetetlen alapanyaga. Felhasználási javaslat: Íze leginkább a dióra hasonlít, kissé édeskés. Az arab világban igazán elterjedt étel. Tálalják köretként, önmagában […]
Miért fogyasszunk feketebabot? A feketebab kiváló táplálékforrás lehet a mindennapokban. Magas fehérjetartalma révén beilleszthető vegán életmódba, sportolóknak kifejezetten előnyös lehet a fogyasztása, alkalmas lehet növényi alapú táplálkozáshoz és különböző diéták alapanyagaként is. Magas rosttartalma révén segítheti az emésztést, beilleszthető a mindennapi étkezésbe. Ezen kívül mivel lassú felszívódású szénhidrát, hosszan tartó jóllakottságérzetet okoz, így fogyaszthatják “számolós” […]
Kevesebb fitinsavat tartalmaz, mint a hüvelyesek többsége. A fitinsav okozza a haspuffadást és a bélgázok képződését. A vöröslencse káliumban gazdag és a B-vitamin csoport számos tagját tartalmazza: niacint (B3), riboflavint (B2), tiamint (B1), pantoténsavat (B5). Tápanyagtartalom 100 g termékben fél tasak (62,5 g) RI%* 385 kcal 12% Só 0 g 0% Rost 12,6 g – […]