Termék összetétele: hajdina (Fagopyrum esculentum) Gabona és rizs helyettesítésére ajánlott, Candida-diéta alatt is fogyasztható, sokoldalúan felhasználható mag. Köret, levesbetét, töltelék, vagy reggeli kása készítésére egyaránt alkalmas. Jótékony hatással van az erekre, a szív normál működésére. idegen szagtól mentes, száraz helyen, szobahőmérsékleten (15-25C). Energia: 1636 kJ / 390 kcal Zsír: 3,4 g Ebből telített zsírsavak […]
Termék összetétele: köles (Panicum miliaceum) Sokoldalúan felhasználható gluténmentes köretalap. Tápanyagainak köszönhetően jó hatással van az emésztésre, hasznos segítség fogyókúrázóknak. idegen szagtól mentes, száraz helyen, szobahőmérsékleten (15-25C). Energia: 1509 kJ / 359 kcal Zsír: 3,9 g Ebből telített zsírsavak 0,27 g Szénhidrát: 68,7 g Ebből cukor: 2,0 g Rost: 16,4 g Fehérje: 9,8 g Só*: 0,012 […]
Barnarizsnek a hántolatlan rizsszemet nevezik. A rizs a búza után az emberiség legfontosabb növényi tápláléka, a világ összes konyhaművészetének fontos alapanyaga. Több mint 40000 fajtája ismert. Táplálkozástani szempontból a barna rizs a legértékesebb, hiszen rendkívül magas a rost-, a komplex szénhidrát és a B-vitamin-tartalma. Az indiai származású basmati rizs a legízletesebb rizs. Csak kézzel aratható, […]
Összetevők: hajdina Felhasználási javaslat: köretnek, kásának, sütéshez-főzéshez. Kétszeres mennyiségű sós vízben kb 20 perc alatt a hajdinát készre főzzük. A termék dióféléket is feldolgozó üzemben készült! A hajdina a keserűfű-félék családjába tartozik. Tápanyagtartalom 100 g termékben: Energia: 1519kJ/ 363 kcal Zsír: 3,4 g – amelyből telített zsírsavak: 0,8 g Szénhidrát: 71,5 g – amelyből cukrok: 0 […]
Összetevők: hajdina Felhasználási javaslat: köretnek, kásának, sütéshez-főzéshez. Kétszeres mennyiségű sós vízben kb 20 perc alatt a hajdinát készre főzzük. A termék dióféléket is feldolgozó üzemben készült! A hajdina a keserűfű-félék családjába tartozik. Tápanyagtartalom 100 g termékben: Energia: 1519kJ/ 363 kcal Zsír: 3,4 g – amelyből telített zsírsavak: 0,8 g Szénhidrát: 71,5 g – amelyből cukrok: 0 […]
A hajdina finomra őrlésével készül. Az úgynevezett francia-palacsinta legfontosabb összetevője. A hajdina zsírmentes, glutént nem tartalmaz, ellenben sok benne a B1-, B2-, C-, és E-vitamin, gazdag fehérjeforrás, emellett cinket, rezet, mangán, magnéziumot és kalciumot is tartalmaz. Jótékonyan hathat a koleszterinszintre, magas rosttartalmának köszönhetően az emésztést is támogatja. Bár színe és íze kicsit más, de hajdinaliszttel […]
A köles a legtáplálóbb gabonaféle, hosszú ideig a jóllakottság és a telítettség érzetét képes fenntartani lassan felszívódó tápanyagtartalma miatt. Főleg kásaként közkedvelt, de kenyér is készíthető belőle, búza- vagy rozsliszttel keverve. Felhasználható még lepény- és palacsintasütésre, és mivel jól duzzad, ételek sűrítésére. Az egyetlen olyan gabona, amely teljes értékű fehérjéket, értékes telítetlen zsírsavakat és kevés […]
A köles a legtáplálóbb gabonaféle, hosszú ideig a jóllakottság és a telítettség érzetét képes fenntartani lassan felszívódó tápanyagtartalma miatt. Főleg kásaként közkedvelt, de kenyér is készíthető belőle, búza- vagy rozsliszttel keverve. Felhasználható még lepény- és palacsintasütésre, és mivel jól duzzad, ételek sűrítésére. Az egyetlen olyan gabona, amely teljes értékű fehérjéket, értékes telítetlen zsírsavakat és kevés […]
A köles a legtáplálóbb gabonaféle, hosszú ideig a jóllakottság és a telítettség érzetét képes fenntartani lassan felszívódó tápanyagtartalma miatt. Főleg kásaként közkedvelt, de kenyér is készíthető belőle, búza- vagy rozsliszttel keverve. Felhasználható még lepény- és palacsintasütésre, és mivel jól duzzad, ételek sűrítésére. Az egyetlen olyan gabona, amely teljes értékű fehérjéket, értékes telítetlen zsírsavakat és kevés […]
Az inkák aranyaként is emlegetett quinoa Dél-Amerikából származik. Már 8-9 ezer évvel ezelőtt előszeretettel fogyasztották, az inkák pedig szent ételnek tartották, és a Magok Anyja néven emlegették. Az inka harcosok a quinoa magnak köszönhetően nagyon kitartóak voltak, és az átlagnál jóval gyorsabban gyógyultak fel a harcban szerzett sérüléseikből. Teli van fehérjékkel, tartalmazhatja az összes aminosavat, […]
Gluténmentes álgabona. Átlagon felüli fehérjetartalma miatt vegetáriánusoknak és vegánoknak kiváló táplálék. Az álgabonáknál és gabonáknál viszonylag alacsonyabb szénhidráttartalma alkalmassá teszi fogyókúrák, diéták egyik alapanyagának. Elegendő folyadék fogyasztása mellett magas rosttartalma által tisztítja, méregteleníti a bélrendszert. Lassú felszívódású szénhidrátot tartalmaz, így hosszan tartó jóllakottság érzetet biztosít. Kiemelkedő vitamin-és ásványi anyagforrás. A tricolor quinoa semleges íze és […]