Leírás
Átlagos tápérték/100 gr
Energiatartalom: 1503 KJ, 358 Kcal
Fehérje:24 gr, Szénhidrát:63 gr
Cukrok: 0 gr, Zsír: 2,17 gr, amelyből telített 0 gr, Élelmi rost: 10,8 gr, Nátrium:0,7 gr
A vöröslencse növény a Közel-Keletről származik. Ott sok ezer évvel ezelőtt is termesztették már. Nagyon sokféleképpen tálalható magas tápértékű élelmiszer.
Előnyei a lencsék közt:
– A vöröslencsét főzés előtt nem kell beáztatni.
– Gyorsabban megfő, mint más hüvelyesek.
– Hántoláskor megszabadítják a nehezen emészthető héjtól.
– Ízlés szerint sokféleképpen fűszerezhető: római köménnyel, fekete mustármaggal, korianderrel, kurkumával, korianderzölddel vagy petrezselyemzölddel is igen finom lehet.