Leírás
A Közel-Keleti országokban, Indiában, Dél-Amerikában is közkedvelt élelmiszer a csicseriborsó.
Kiváló növényi fehérjeforrás, emiatt érdemes az étrendjébe illesztenie mindenkinek. Magas rosttartalma révén hosszantartó jóllakottság érzetet eredményez, tápláló és finom, alacsony zsírtartalommal. A reform konyha egyik elengedhetetlen alapanyaga.
Felhasználási javaslat:
Íze leginkább a dióra hasonlít, kissé édeskés. Az arab világban igazán elterjedt étel. Tálalják köretként, önmagában vagy kuszkuszhoz keverve. Hozzáadhatjuk salátákhoz, krémlevesekhez. Csicseriborsóból készült ételeinket bátran ízesíthetjük római köménnyel, fahéjjal, gyömbérrel vagy különféle zöldfűszerekkel.
Összetevők: 100% csicseriborsó
Származási hely: Magyarország
Allergén információ: a termék dióféléket feldolgozó üzemben készült.
Tápérték adatok 100 g termékben | |
Energia | 1377 kJ |
329 kcal | |
Zsír | 6 g |
-Amelyből telített zsírsavak | 1,1 g |
Szénhidrát | 42 g |
-Amelyből cukrok | 2,2 g |
Rost | 16 g |
Fehérje | 19 g |
Só | 0,01 g |